Annemarieke

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Annemarieke Olff en woon samen met mijn man in Harich in Friesland. Ik heb drie kinderen, waarvan Naomi mee in ons bedrijf zit. Zij is dierenarts en zorgt voor de voortplanting binnen ons bedrijf. Ons bedrijf bestaat uit het fokken van KWPN paarden en er worden hier gemiddeld 13 veulens per jaar geboren. 

 

In april 2012 heb ik de Orun instructeursopleiding, fase 4, van de KNHS in Ermelo afgerond. En in 2017 heb in mijn jurybrevet voor de klasse M behaald en kan het dus ook van de andere kant bekijken.

In juni 2019 heb ik het hoogste niveau behaald, de Grand Prix dressuur, en heb heel veel handvatten om u een stuk verder te helpen met de opleiding van u  eigen paard. 

 

Mijn visie is dat je een paard van achter naar voren over de rug naar de hand toe moet worden gereden. Waarbij de ruiter de druk op de beugels en teugels gelijkmatig heeft verdeeld en de hals mooi op lengte heeft. En hierbij heb ik altijd het scala van africhting in mijn hoofd, want dat is de rode draad die bij elk paard door zijn opleiding heen loopt. Ook vind ik het belangrijk dat je de theorie kent, want eigenlijk kun je niet zonder die informatie.

 

En zelf nu in 2022 ben ik nog actief in de wedstrijdsport. Ik heb nu 2 paarden in de klasse Z2 en een paard in de M1. Elk jaar leid ik ook weer een of twee 3-jarige paarden uit onze eigen fokkerij op. Ten eerste omdat het opleiden ontzettend leuk werk is en ten tweede omdat het ons veel info geeft over de lijn waar het paard uitkomt. En mijn doel is nu om nog een keer naar de Grand Prix toe te rijden, dit keer met mijn paard Ikwist’t (v. Charmeur) (Daardoor weet ik ook hoe belangrijk goede instructie is en hoe moeilijk het is om een paard goed op te leiden)

 

Wilt u een les proberen? Neem dan contact op met 06-126 120 10.

 

 

2022 Waleska 20 jaar (Weltrhum x Donnerhall) Grand Prix dressuur

 

 

 

2022 Ikwist't (Charmeur x Flemmingh) 9 jaar Z2 dressuur

 

 

 

2022 Lilli (Livaldon x Weltruhm) 7 jaar. Z2 dressuur

 

2022 Matsoe 4 jaar (Dettori x Wynton) M1 dressuur