Belevenissen 2019
  

 

 

NIEUW! 21-06-2019: ik ben gestart als fotograaf en heb nu mijn eigen fotowinkel: Bent u nieuwsgierig neem dan een kijkje op https://www.oypo.nl/annemariekeolff

15-06-2019: YES YES YES I DID IT. Vandaag in Gorredijk mijn eerste winstpunt gehaald in de GRAND PRIX en wat ben ik hier trots op. Wat is dit een beloning op al mijn harde werken. En wat hou ik van deze merrie!

Belevenisssen 2018

 

23-09-2018: Als iedereen eens kon voelen wat ik voel op Ikwist't.... wat een paard. Voor het eerst gestart in de klasse M. De eerste proef nog teveel spanning en hier eindigde wij als ook laatste in de baan. Vooral met galop aanspringen wordt hij nog wat bol en weet hij het even niet meer. Voorheen zou hij mij eraf gegooid hebben. De tweede proef ging al iets beter en hier eindigde wij als eerste. Vooral de laatste lijnen in galop.... die waren kicken!! Dit paard gaat het doeoeoeoen!! Tijd!!!

13-08-2018: Wat geniet ik op het ogenblik van Lilli. Het is zo'n slim en intelligent paard.

11-08-2018: Wat een bijzonder paard is het toch.... die IKWIST'T. Vandaag Friese Kampioenschappen en hij liep 65.169% bij elkaar in de klasse L2. Hiermee mochten wij overrijden en behaalde een score van 61.58%. En uiteindelijk als 10de van Friesland geëindigd. Wat een kwaliteit heeft dit paard toch, wij hebben alleen even wat meer tijd nodig dan anders. En de aanloop die ik met dit paard gemaakt heb om hem hier vandaag te starten heeft voor mij zeker zijn vruchten afgeworpen. Ik ben hier zo tevreden mee!!!! Helemaal als je weet welk traject ik al hebben doorlopen en hoe vaak ik er wel niet naastgelegen heb. Maar deze gaat het doen!!!!

08-04-2018: De eerste streekwedstrijd gereden vandaag met mijn drie "jonge" paarden en allemaal zijn ze met winst naar huis. Over Ikwist't ben ik het meest tevreden. Na een gedegen voorbereiding heeft hij zich vandaag super gedragen. Nu nog kunnen paardrijden in de proef en dan gaan we de goede kant op. Dit paard geeft je een mega goed gevoel. Trots op alle drie!!! Top paarden!!! Hunk Z1+3 Ikwist't L2+15 Junk L2+2

12-03-2018: Vandaag voor het eerst zelf Lilli (Livaldon x Weltruhm) gereden. Hoewel haar mond nog een beetje aandacht verdient doet ze het allemaal super braaf.

 

 

16-01-2018: Vandaag te horen gekregen dat ik de M-Jury cursus mag doen. Ben daar blij mee. Werd even aan het twijfelen gebracht, omdat er veel mensen om mij heen veel lager in de punten zaten dan ik. En van de 140 deelnemers mochten er maar 30 door. Blij met mijn inzicht, doorzicht en overzicht.

06-01-2018: Trots ben ik op Hunk. Vandaag ben ik voor het eerst Z1 gestart op de selectiewedstrijd in Franeker en heb een mooie vierde plaats behaald met 216 punten. En wetende dat hij een achterstand in training heeft van driekwart jaar, vind ik dit een topprestatie! En nu lekker verder puzzelen op de galop, want de contra en de eenvoudige wissels moeten nog vele malen beter.

03-01-2018: Lilli heeft vandaag haar eerste longeer les gehad. Leuk!!! Zin in dit paard.

 

Belevenissen 2017

30-12-2017: Vandaag onze traditionele onderlinge "oliebollen" wedstrijd gereden met mijn drie jonkies. Met Hunk (5 jaar) een oefenrondje gemaakt in de klasse Z1, maar daar moet ik nog even wat op oefenen. In de baan is het dan toch weer anders dan thuis. Maar nu wel de knooppunten eruit kunnen halen. Daarna met Ikwist't (4 jaar) in de klasse L2 en dat blijft moeizaam. Hij heeft zon korte concentratieboog. En als laatste Junk (3 jaar), hij was eigenlijk de beste van de drie vandaag, alhoewel als mijn bochten naar rechts erg moeizaam gingen. Maar toch leuk zon "semi wedstrijd". Je weet weer waar je aan moet werken.
10-12-2017:Vanavond heeft Lilli (Livaldon x Weltruhm) voor het eerst een hoofdstelletje ingehad. Zij wordt in Januari drie jaar.Wat is dit toch weer leuk om vanaf niets te beginnen. Zin in dit paard!
19-11-2017: Wat is het toch leuk om Grand Prix te rijden en heel langzaam komen wij steeds een treedje hoger in het proces GP. Ik heb hier zo'n plezier in!!! Moet er wel hard voor werken, maar vandaag bij een jury al 61.60 gehaald. Dat moest natuurlijk even gevierd worden met een lekker stukje banketstaaf!! Leuke gesprekken gehad en veel tips meegekregen voor de volgende wedstrijd!
   

 
12-11-2017: Junkie (3 jaar) heeft vandaag zijn eerste indoor gehad en met hem ben ik een proef gestart. Hij behaalde in de B dressuur 196 punten en een uiteindelijke tweede plaats. Ikwist't moest als allerlaatste van deze dag. En ook hij deed het super. Hij haalde in de eerste proef 201 punten en een 1ste prijs. In de tweede 196 en daar was hij 3de! Vooral op dit paard ben ik mega trots en misschien nog wel trotser op mijzelf.
 

11-11-2017: Hunkie loopt gewoon 5 winstpunten bij elkaar in de klasse M1. En dat in zijn tweede wedstrijd in deze klasse. En nog zoveel dingen gevoeld die beter konden. Trots op hem!!!
 

 

*01-10-2017 Vandaag zo'n heerlijke dag gehad!!! Vanmorgen als nr. 1 gestart met Hunk voor het eerst in de klasse M1. En een mooie eerste plaats behaald met 207 punten. Het is zo'n wereld paard!! En als allerlaatste met Junk in de klasse B(HC) en ook dit is zo'n leuk paard. Hij behaalde 227,5 punten bij elkaar. En ohhhh wat is dit een koele kikker.
 

*21-08-2017: Leuk nieuws vanmorgen. Ozellie eindelijk hengstig en wordt vandaag gedekt. Omdat dit zo onverwachts kwam en wij er niet meer vanuit gingen dat zij ooit nog hengstig zou worden, zijn we van onze eerste keuze afgestapt en overgeschakeld naar de hengst Hennessy. (De Niro x Jazz). En Wayka is nog steeds drachtig van de hengst Finest (Furstenball x Wie Weltmeyer). We twijfelde even, omdat ze hengstig leek, maar dit is niet het geval. Super blij mee!!
 

*19-08-2017: Hele leuke maar drukke paardendagen achter de rug. De aanloop naar de FK was intensief. Ikwist't heeft zich super gedragen tijdens het losrijden. Alleen bonte paarden blijft hij eng vinden, maar ben blijven zitten en kon goed aan hem komen. Alleen het proef rijden moet nog veel beter, maar dat komt wel. Ben erg tevreden over hem. Met Hunk had ik de pech dat het net heel hard ging regenen en er paraplu's tevoorschijn werden gehaald. Hierdoor liep hij de hele proef iets te hard en kon de proef niet afwerken en had twee grote storingen. Jammer, maar dat is paardensport.
 

*31-07-2017: Ben lekker bezig op dit moment. Hunk en Ikwist't beide geselecteerd voor de FK. Ikwist't kost nog wel een hoop tijd. Vandaag heeft Martinus er even opgezeten en met hem gesprongen. Hij is erg lastig op het ogenblik. Tijd..... Junk doet het op zijn manier voor een driejarige ook heel fijn. Ook met hem heeft Martinus een parcoursje gesprongen. Leuk om te zien wat een jaar dan doet!
* 04-07-2017 Wat ben ik trots op Ikwist't. De zevende les tussen de lange lijnen. Vorige week waren wij al een keer door de waterbak geweest samen met zijn stalgenoot Google, omdat hij de voorgaande keren pertinent weigerde om er door te gaan. Evenzogoed duurde het nog wel 20 minuten voordat wij hem toen overtuigd hadden. En nu was ik dus benieuwd of hij vanmiddag deze (goede) ervaring onthouden had. En hij wist het nog. (Ik wist wel dat hij slim was!!!!!) Vol vertrouwen stapte hij nu in een keer met Google mee door het water.
*28-06-2017 Junk gaat ook bijzonder voorspoedig. Voor een driejarige Apache is hij echt super, maar dan ook super braaf! Heb plezier in dit paard. Mijn doel is om in Oktober een B proefje te starten. Moet hij eerst nog wel even leren om in de rechter galop aan te springen. Maar hij heeft nog even de tijd!!
  

*30-05-2017 Druk met Ikwist't aan het oefenen om hem te laten wennen aan allerlei situatie. Super leerzaam en super leuk om te doen. En wat wordt het een fijn paard......
 

* 01-04-2017 Vandaag stond de onderlingen wedstrijd op het programma en hier met Ikwist't ook heel erg naar toe gewerkt. De hele week meegenomen naar de manege en zag de wedstrijd vol vertrouwen tegemoed. Maar ik de proef ging het mis. Ik denk dat dit kwam door het ponytje in de andere baan die naar hem toe kwam en wij in galop moesten aanspringen. Ik voelde hem twijfelen en drukte weer door en dat kan hij nog niet hebben. Dus bok, bok, bok en daar lag ik weer.
 

* 05-03-2017 Ikwsit't wordt een super leuk paard, maar je moet wel wat over hebben voor een paar leuke foto's.... want voordat Ikhetwist, lag ik er al weer naast.
*24-02-2017: Leuk om te voelen hoe Ikwist't progressie maakt. Ondanks dat het een karaktervolle ruin is, kan ik hem steeds beter overtuigen dat hij op mij moet vertrouwen. In het begin van de training is dat nog lastig, maar toch kom ik elke keer weer waar ik wil zijn. Van achter naar voren over de rug naar de hand toe. Licht, los en voorwaarts.... Fijn paard. Vanmorgen zijn wij voor het eerst op het buitenterrein van de manege geweest. Heel spannend, maar ohhh zo leuk!
 

*17-02-2017: Vandaag fijne les gereden bij Hergen. We zijn bezig met scherp, los, en toch doorlopen zonder dat ik er met mijn hand aanzit. Wereld paard die Waleska..
 

Belevenissen 2016
*22-11-2016:Vandaag mijn derde les bij diederik van Silfhout gehad en dit was bijzonder leerzaam. Heel langzaam wordt ik de goede kant opgeduwd. Heb hele mooie stukjes gevoeld. Leuk, leuk, leuk, maar wat is het moeilijk.
 

*20-11-2016: Zo..... ik heb het gedaan. Ik ben GRAND PRIX gestart met Waleska. Het resultaat is er nog niet, maar ik weet dat ik leer door te doen. Leuk gesprek met de jury gehad en weet mijn verbeter punten. Dus op naar de volgen GP wedstrijd. Heb daar nu al zin in!!!!!
 

*24-10-2016 Maandag zijn wij begonnen met het zadelmaken maken van Junk (Apache x Flemmingh) Op de video de eerste training. Het is een fijne beweger, maar ook eigenzinnig en ook heel slim. Donderdag 27-10 heeft hij voor het eerst een deken op gekregen en 25-10 vrijdag voor het eerst gelongeerd met de singel om. Super braaf.
 

*18-10-2016 Net terug van een leuke en ispirerende les bij Diederik van Silfhout. Ging al veel beter dan de vorige keer. Mijn huiswerk voor de volgende keer is dat ik de piro kleiner en meer op achter moet hebben. De passage op de lange zijde moet rijden in een ritme en de piaffe nog meer op de plaats moet (met lichte kleine hulpen). Mijn galop appuyementen meer moet meer buigen op het binnenbeen. De wissels bergop houden en iets meer naar voren.
 

*27-09-2016 Vanmiddag is Go met Willem Joezer de Jong mee gegaan. Hij zal deze ruin verder opleiden. Het voelt even vervelend en ik mis hem nu al. Maar ik weet dat ik niet de enige ben die voor dit paard kan zorgen. En ik moet eerlijk zijn naar mijzelf. Het is een mannenpaard!!!
 

* 14 t/m 17 augustus 2016 Zondag middag zijn Wilma en ik samen afgereisd met Waleska naar Duitsland. Dit voor een driedaagse trainings sessie van Arndt Hönke. Wat een fijne lessen en wat een eerlijk systeem van trainen. Ik heb enorm veel geleerd, vooral details, echt heel erg leuk!
 

*02-07-2016 JOEHEE!!!! HOERA!!!! WOW!!! Ohhh wat gaaf......Vanmorgen met Waleska mijn startbewijs gehaald voor de GRAND PRIX!!!! Met een score van 62.11% en een uiteindelijke vierde plaats in de Inter II in Wezep. Trots op mijn merrie en vooral op mijzelf!!!!!!!
 

*28-06-2016 Vandaag bij Hergen een leuke inspirerende les gehad. Met oog op mijn tweede INTER II wedstrijd de puntjes op de i gezet en leuke stukjes gevoeld die ik eigenlijk in de proef ook moet zien te krijgen/voelen. Ik weet dat dat erg moeilijk is, omdat dit een soort hetigheid is die eigenlijk noodzakerlijk is, maar soms zo moeilijk te vinden. Maar mijn doel is om 2% meer te rijden dan de vorige keer en proberen mijn aanleuning nog stiller te krijgen. Ben benieuwd. Heb er zin in!!
 

   
*05-06-2016 Vanmiddag voor het eerst de overstap gemaakt naar de INTER II. De overstap van de INTER I naar de INTER II in groot. Alles wat in de GP zit komt hier ook in voor. En je moet je paard echt voor elkaar hebben!!!! Nog geen winst gereden, maar wel een hele ervaring rijker. En het smaakt naar meer.....
 

*24-05-2016 Wat een belevenis en een ontdekkingsreis is mijn Waleska! Vanmorgen de allerbeste training gehad tot nu toe. De overgangen van de passage naar de piaffe gaan steeds beter. En ook krijg ik al minder fouten in de eners. Ik vind het wel vreselijk moeilijk, maar vooral het puzzelen doe ik met zoveel plezier. En we komen steeds een stukje dichter bij ons doel. Ik denk dat wij haast klaar zijn voor de Inter II.
 

*07-04-2016 De allerlaatste training met mijn allergrootste vriend! En gisteren voor de allerlaatste keer nog een bosrit gemaakt. En vanaf vandaag gaat hij zijn sportcarrière voort zetten in Zeeland! Bedankt Arch...!!!
 
 

 
*26-03-2016 De paasdagen heb ik gebruikt om wat oefeningen uit de INTER II aan te tippen. Wat is paardrijden toch leuk en heerlijk. Maar vooral moeilijk!!!
 

*22-03-2016 Waleska is nu een jaar bij ons en ik kan nu zeggen dat zij zich eindelijk thuis voelt. Ze heeft vriendschap gesloten met Bo (die ze nu tijdelijk moet missen omdat deze een veulen heeft inmiddels) en ze schikt zich nu in ons dagritme.
 

*25-03-2016Hunk en Go gaan ook langzaam de goede kant op. Aankomend weekend neem ik beide mee naar de onderlinge wedstrijd van onze vereninging. Dat is een mooie simulatie training.
 

*13-02-2016Vandaag voor het eerst in de INTERMEDIAIRE I gestart. En met een wat wisselend gevoel de baan uit gekomen. Ik reed weer behoorlijk achter de feiten aan en veel slordigheidsfoutjes. Maar ondanks dat toch nog een percentage van 60.59% behaald. Werk aan de winkel.
 

 
*03-02-2016 Leuke inpressie van Waleska tot nu toe! 
 

*02-01-2016 Wow... wat een dag!. Vanmiddag met Waleska naar IICH Groningen geweest. En wat een belevenis is dat. Vijf juryleden en een spannende baan! En wat heeft ze haar best gedaan. Wij hebben een 8ste plaats behaald (uit een deelnemersveld van 30) en een PR gereden in de Prix St Georges. Dit keer met een score van 63.50%.